Vragen? Bel ons

Euforea

Drupal website met patiëntenplatform en zelfbeoordelingstest voor klant uit gezondheidszorg

Een nobel doel in de gezondheidszorg

Onze diensten voor Euforea
Webdesign Webdevelopment
Drupal 
websites

Het 'European Forum for Research and Education in Allergy and Airway Diseases' of kortweg EUFOREA is een internationale VZW die focust op de hervorming van onze gezondheidszorg voor chronische aandoeningen van de luchtwegen. Door het opleiden van artsen en het informeren van patiënten mikken zij erop om zo aandoeningen te voorkomen of verlichten. Via hun website weten ze patiënten en dokters te bereiken om hen verder te informeren, hoe zorgden we ervoor dat deze doelgroep werd aangetrokken?

Een frisse, strakke uitstraling

Wie denkt aan gezondheidszorg, denkt aan een nette omgeving. Dat hoeft bij een website niet anders te zijn, maar tegelijkertijd moet deze ook aanzetten om verder te lezen en meerdere pagina's te ontdekken. Voor EUFOREA ontwikkelden we een nieuwe huisstijl met blauw, wit en geel als primaire kleuren, deze zorgen voor een uitstraling die verfrissend overkomt, maar zijn professioneel karakter blijft behouden. Naast pagina's die zich focussen op het informeren van artsen over nieuwe academische ontwikkelingen en events werd de website verder uitgebreid met een deel gericht aan patiënten. Het doel? Hun zo goed mogelijk informeren over chronische aandoeningen van de luchtwegen.

Het patiëntenplatform

Verschillende aandoeningen zoals rhinitis en astma hebben verschillende stadia, bij elk stadium hoort een specifieke uitleg, diagnose en behandeling. Om hierover patiënten beter in te lichten werd een patiëntenplatform ontwikkeld die de bezoeker stapsgewijs door elk stadium loodst, zo worden ze optimaal geïnformeerd over welke acties ze in elk stadium best ondernemen.

De ontwikkeling van het patiëntenplatform werd verricht kort nadat de website online ging, door een duidelijke fasering van alle projecten zorgden we ervoor dat de bezoekers zo snel mogelijk met een nieuwe site begroet werden waarbij stapsgewijs de vindbaarheid in Google sterk werd verbeterd in vergelijking met het oude platform. 

De zelfbeoordelingstest

Voor patiënten werd ook een test ontwikkeld waarbij zij zelf aan de hand van symptomen kunnen bepalen of ze lijden aan chronische sinusitis. Uiteraard is de test indicatief en dient een geneesheer altijd het laatste oordeel te vellen, deze test mikt er dan ook op om personen richting hun huisarts te sturen wanneer ze twijfelen om verdere behandeling van hun symptomen te zoeken. 

Door een paar eenvoudige vragen in te vullen kan een bezoeker zeer snel een antwoord bekomen, zonder verdere verplichting, maar met alle nodige informatie om volledig op de hoogte te zijn van hun aandoening. 

Met hun nieuwe website weet EUFOREA zowel artsen als patiënten in te lichten over chronische aandoeningen van de luchtwegen, hierdoor worden deze ziektes sneller en effectiever behandeld. Zo is EUFOREA wederom een stapje dichterbij hun einddoel!

Euforea
Relevante
projecten
De Vlaamse Waterweg
Websites

De Vlaamse Waterweg

De Vlaamse Waterweg nv beheert en exploiteert de waterwegen als een krachtig netwerk dat bijdraagt aan de economie, de welvaart en de leefbaarheid van Vlaanderen.

Lees meer
Trias ngo
Websites

Trias ngo

Novation maakte een nieuwe responsive Drupal website voor Trias, een ngo die wereldwijd ondernemende mensen ondersteunt.

Lees meer