Vragen? Bel ons

Website Toerisme Maaseik

Toerisme website in Drupal 9

Toegankelijke website in Drupal 9 voor stad Maaseik

Toegankelijk voor mensen met een beperking

Onze diensten voor Website Toerisme Maaseik

Drupal 
websites

Voor de stad Maaseik maakte wij een nieuwe toerisme website. Het doel? De bezoeker informeren over alles wat de bruisende stad Maaseik te bieden heeft. 

De stad Maaseik en hun handelaars beschikken over een uitgebreid en mooi foto archief, het ontwerp van de website is daarom sterk gebaseerd op deze overtuigende foto's.

We zijn aan deze website begonnen door ons de vraag te stellen : "waar ben ik naar op zoek als ik de stad Maaseik wens te bezoeken?" We kwamen tot de conclusie dat we de website zouden verdelen in 3 onderdelen, namelijk :

  • Wat is er te zien en te doen in de stad?
  • Waar kan ik eten en drinken?
  • Waar kan ik overnachten?

Elk onderdeel is voorzien van een handige zoekfunctie met verschillende filtervelden om de bezoeker zo snel mogelijk naar het meest relevante zoekresultaat te begeleiden. Zo kan je bijvoorbeeld heel specifiek zoeken welke outdoor kinderactiviteiten er morgen zullen plaatsvinden, of welke kindvriendelijke restaurants er zijn met enkel streekproducten.

Ook mensen met een beperking bezoeken de stad Maaseik, daarom werd de website WCAG compliant gemaakt, waardoor deze toegankelijk is voor alle bezoekers. Om klaar te zijn voor de toekomst, hebben we deze website verder gemaakt in de nieuwste versie van Drupal, namelijk Drupal 9.

Website Toerisme Maaseik