Blog overzicht

Website laten maken in Limburg

Stelt u zich soms de vraag : is het moeilijk om zelf een website te maken, of kan ik beter een website laten maken door een professioneel team van webdesigners en developers?

website laten maken Limburg

Drupal website laten maken in Limburg

Stelt u zich soms de vraag : is het moeilijk om zelf een website te maken, of kan ik beter een website laten maken in Limburg door een professioneel team van webdesigners en developers?

Om een correct antwoord op deze vraag te kunnen geven, is het eerst en vooral belangrijk om te weten wat "een website maken" inhoudt :

1. Het grafisch ontwerp

Het grafisch ontwerp of webdesign, bepaalt in grote lijnen welke sfeer je website uitstraalt en dus ook welke eerste indruk de bezoekers krijgen. Je moet dus in eerste instantie een ontwerp voorzien dat een groot deel mensen uit jouw doelpubliek aanspreekt.

Het ontwerpen van het juiste design is een behoorlijk tijdrovend proces waaraan erg veel research vooraf gaat. Sommige mensen die in eerste instantie zelf een website willen maken, gaan eerst op zoek naar templates die men - al dan niet gratis - kan downloaden.

Dit zijn kant-en-klare ontwerpen die je kan gebruiken voor je website, echter haken de meeste mensen af indien ze kleine wijzigingen aan dit ontwerp willen. Hiervoor is immers enige technische kennis vereist.

Bekijk onze Drupal realisaties

2. Het Content Management Systeem (CMS)

Een CMS is de beheertool van je website en stelt je in staat om eenvoudig teksten, foto's en video's aan te passen of toe te voegen. Wijzelf hebben gekozen voor Drupal, het meest robuste systeem beschikbaar. Je zal zien dat de keuze van het CMS erg belangrijk is voor het verdere verloop van je website. Het is dan ook noodzakelijk dat je de nodige expertise in huis hebt die je in staat stelt om een gegronde keuze te maken.

Het installeren van een CMS is iets wat niet veel tijd in beslag neemt, maar wel een technische kennis vereist. Het optimaal gebruiken of zelfs uitbreiden van een CMS vereist daarentegen wel behoorlijk veel technische kennis.

3. Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Je website optimaliseren voor zoekmotoren zoals Google is niet iets wat enkel afhankelijk is van het technische aspect van de website. Vele CMS systemen zoals Drupal zijn technisch gezien reeds SEO-vriendelijk opgebouwd en bieden je de mogelijkheid om alle inhoud (waaronder meta-data) die belangrijk is voor Google aan te passen. SEO houdt veel meer in dan alleen maar het technische aspect, en ook hiervoor laat je je dus best begeleiden door een team van professionals.w

4. Hosting en domeinnaam

Je website moet natuurlijk online geplaatst worden op een snelle server die goed onderhouden wordt. Je kiest hiervoor dus best een betrouwbare partner die je hiermee kan helpen.

5. Meten en onderhouden

Het is voor de meeste bedrijven belangrijk om te weten wie zijn website bezoekt. Welke pagina's veel bezocht worden en op welke pagina's men mogelijk afhaakt. Tools zoals Google Analytics helpen je hiermee en zijn over het algemeen erg gebruiksvriendelijk. Toch is er meer kennis vereist als je het optimale uit deze tools wenst te halen. Het is verder ook belangrijk om je website op regelmatige tijdstippen te onderhouden of te vernieuwen door nieuwe inhoud te plaatsen, acties te voeren, enz...Een levendige website spreekt altijd meer aan dan een website die jarenlang niet geupdate wordt.

Conclusie: een professionele website laten maken in Limburg?

Zoals je kan zien, houdt het maken van een website meer in dan enkel het online plaatsen van tekst en images. Binnen iedere stap is er de nodige expertise vereist om het optimale resultaat te bereiken. Een professionele website laten maken, is dus iets wat je beter over laat aan mensen die er dag en nacht intensief mee bezig zijn. 

Daarnaast zal een professioneel team van designers en ontwikkelaars ook oog hebben voor gebruiksgemak en return on investment zodat de website aanzet tot verkoop of het opnemen van contact.

Bekijk hier enkele Drupal websites die we reeds gerealiseerd hebben.

Wilt u ook een professionele website laten maken in Limburg? Neem dan gerust contact met ons op.

/
Een professionele website laten maken in Limburg? Maak hier online je afspraak!
Of maak een afspraak online