Sven Nys Cycling Center

interactief belevingscentrum

Het Sven Nys Cycling Center (SNCC) is een belevingscentrum waar de bezoeker het veldrijden in al zijn facetten ontdekt. Het is gelegen op het prachtige domein Balenberg, waar jaarlijks de Grote Prijs Sven Nys wordt georganiseerd. 

Samen met Fugzia bouwden we hiervoor de applicaties om de bezoeker een volledige interactieve ervaring te bezorgen.

Het Eén Journaal bezocht het Sven Nys Cycling Center

Onder de kampioenentruitjes door wandelt men van het ene historische wielermoment naar de andere overwinning. Bekijk allerhande leuke historische en actuele video’s in de videozone over Cyclocross, Mountainbike, BMX en Trial. De video’s in deze applicatie kunnen eenvoudig up-to-date blijven via het online CMS.

Via de modderbad fotoapplicatie kan je een moddergezicht maken en delen met je vrienden via email, Facebook of Twitter. Alle ‘vuile’ foto’s krijgen een mooie plaats op het startscherm.

Sportievelingen kunnen in de zandbak testen hoe ver zij zelf geraken door goed te sturen (via het gekoppelde fietsstuur). Hoe beter je stuurt, des te sneller je door het zand klieft. Stuur je echter te bruusk, ga je onverbiddelijk over kop.

Test je bandenkennis en match het juist bandenprofiel aan de juiste ondergrond in de quiz. Weet jij welke keuze Sven Nys maakt? Doe de test!