Viano tuincentrumapp

Mobiele applicatie voor meststoffenmerk Viano

Novation maakte een mobiele applicatie voor meststoffenmerk Viano.

Waarom een mobiele applicatie?
Viano verkoopt haar producten voornamelijk via tuincentra en deelt regelmatig kortingsbonnen uit. Tot voor kort werden er enkel kortingsbonnen op papier verdeelt. Dit werkte zeer omslachtig omdat de eindklant steeds met zijn papieren kortingsbon en zijn kassaticket naar het tuincentrum moest gaan waar hij het product gekocht had. Ook de verwerking hiervan verliep steeds zeer omslachtig. Daarom stelden wij ons de vraag : "Hoe kunnen wij dit proces versnellen?". Het antwoord : "Een mobiele applicatie kan hulp bieden".

Hoe werkt deze applicatie?
Via een CMS kunnen merken, tuincentra en Viano zelf producten en kortingsbonnen toevoegen. Deze worden weergegeven in de mobiele applicatie die de klant op zijn smartphone kan installeren. De app werd voorzien voor iOS en Android. De klant kan op zijn toestel een tuincentrum aanduiden, een kortingsbon selecteren, een foto nemen van zijn kassaticket en zijn persoonlijke gegevens invullen.

De app stuurt de gegevens door naar het CMS, waar men deze inzending kan goedkeuren of weigeren. Om dubbele inzendingen te traceren, werd er een OCR systeem voorzien. Dit systeem gaat alle karakters die op de foto van het kassaticket staan proberen uit te lezen. Indien er een kassaticket gevonden wordt dat ongeveer over dezelfde karakters beschikt, dan wordt dit in het CMS weergegeven.

Verder kan men in het CMS ook een EAN-13 code ingeven voor iedere kortingsbon. Hiervoor wordt automatisch een barcode gegenereerd die wordt weergegeven in de app. De functionaliteit van de app komt sterk overeen met de functionaliteit van myShopi.

Resultaat van deze oplossing?
De drempel voor het inruilen van een kortingsbon ligt voor de eindklant een stuk lager en het verwerkingsproces hiervan verloopt veel vlotter.
Probeer het zelf, download de app op de Apple app store of Google Play.

Dit project werd gerealiseerd in samenwerking met communicatiebureau Comith.