Vragen? Bel ons

Trias ngo

Een ngo uit Brussel die wereldwijd ondernemende mensen ondersteunt.

Webdesign Brussel

Nieuwe website voor NGO uit Brussel

Onze diensten voor Trias ngo
Webdesign Webdevelopment
Drupal 
websites

Novation maakte een nieuwe responsive Drupal website voor Trias, een ngo uit Brussel die wereldwijd ondernemende mensen ondersteunt.

Deze klant had reeds bij het eerste gesprek duidelijk gemaakt, dat hun nieuwe website behoorlijk veel inhoud zou bevatten en dat het zeer belangrijk was dat alle inhoudstypes op een mooie en unieke manier op de website zouden worden weergegeven. Hoe zijn wij te werk gegaan om aan deze vraag te voldoen?

1. contentanalyse

Samen met de klant maakte we een uitgebreide analyse van alle inhoud die men op de nieuwe website wou weergeven. We gingen op zoek naar de inhoudsstructuur en definieerde alle verschillende inhoudstypes waaronder nieuwsitems, blogitems, medewerkers, landenpagina's, projecten, enz...

2. wireframes

Gebaseerd op deze analyse maakte we voor ieder inhoudstype verschillende wireframes, waardoor we in overleg met de klant konden bepalen welke inhoud op welke plaats zou worden weergegeven.

3. Designfase

Nadat we een duidelijk zicht hadden op de inhoudsstructuur en op de plaatsing van alle verschillende elementen, maakte we een eerste ontwerp van de homepage. Hierbij werd er rekening gehouden met de bestaande huisstijl van de klant. Na goedkeuring van de homepage werden ook alle andere pagina's verder uitgewerkt. In totaal werden er een 20-tal unieke pagina-ontwerpen gemaakt voor de verschillende inhoudstypes.

4. Ontwikkelingsfase

Na goedkeuring van alle ontwerpen, gingen onze ontwikkelaars naarstig aan het werk: alle inhoudstypes werden aangemaakt en geconfigureerd in Drupal, waardoor de klant alle inhoud zelf kan beheren. Ze zette alle ontwerpen naadloos om tot perfect werkende webpagina's. Elke pagina werd grondig geoptimaliseerd voor alle meest gangbare browsers en mobiele toestellen.

5. Invullingsfase

Aangezien het om een grote hoeveelheid inhoud ging, hielpen wij de klant met het plaatsen van alle inhoud. De klant bezorgde ons een groot deel van de inhoud en wij gebruikte het CMS om deze inhoud online te plaatsen.

6. Opleiding

Nadat een eerste versie van de website online ging, kreeg de klant van ons een uitgebreide opleiding van het CMS. Hierbij maakte we een screencast zodat de klant de opleiding steeds opnieuw kan bekijken of aan anderen kan doorsturen.

7. Rapportage

Na de opleiding bezorgde wij de klant een rapport omtrent de snelheid en responsiveness van zijn website. Zo kreeg de klant een meetbare bevestiging dat zijn website zeer snel geladen wordt en correct wordt weergegeven op mobiele toestellen. Hiervoor gebruikte wij gekende tools zoals Google Pagespeed Insights en Google Mobile Friendly.

8. Onderhoud en ondersteuning na oplevering

Ook na de oplevering van de website kon de klant op ons rekenen voor eventuele aanpassingen en ondersteuning bij het gebruik van het CMS.

Deze gestructureerde aanpak, resulteerde in een vlotte samenwerking en een goed werkende responsive Drupal website.

Heeft u ook een idee voor een nieuw online project of wenst u een nieuwe website? Neem dan gerust contact met ons op.

Trias ngo
Relevante
projecten
Euforea
Websites

Euforea

EUFOREA is een non-profit organisatie die tot doel heeft chronische aandoeningen van de luchtwegen een halt toe te roepen.

Lees meer
VVOB
Websites

VVOB

VVOB – education for development werkt aan de duurzame verbetering van het onderwijs in Vlaanderen en het buitenland. Kwaliteitsvol onderwijs verzekert gelijke kansen voor iedereen en is de sleutel voor een rechtvaardige wereld.

Lees meer
ElaN Languages
Websites

ElaN Languages

Al meer dan een kwarteeuw een onestopshop voor taalondersteuning met als kernactiviteiten gespecialiseerd vertaalwerk, taalcoaching op maat en tolkwerk.

Lees meer