Blog overzicht

Doe het veilig online!

Heb je al ooit je adresbalk van dichtbij bekeken? Hierin kan je namelijk meer aflezen als enkel de url van de website die je bezoekt. De adresbalk geeft in de sitegegevens ook aan of de verbinding veilig is. Veilig online dataverkeer wordt steeds belangrijker en de meeste internetbrowsers waarschuwen al wanneer je een onveilige site bezoekt.

https beveiliging

Hoe is dit zichtbaar?

Google is als koploper al langdurig SSL-certificaten aan het aanmoedigen, net omdat deze bijdragen tot een veiliger internet. Met een SSL certificaat wordt de verbinding tussen de website en bezoeker beveiligt via HTTPS encryptie.

Het verschil tussen het oude HTTP- en ‘nieuwe’ HTTPS protocol is in één woord: beveiliging. Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van een beveiligde verbinding positief is voor uw website, we sommen er enkele op voor u:

  • De zogenaamde ‘man in the middle’ attacks (het onderscheppen of aanpassen van dataverkeer door een 3de partij) zullen vrijwel onmogelijk worden omdat bij HTTPS de data die wordt verstuurd versleuteld is.
  • Zoekmachines hechten veel waarde aan goede beveiliging. Een https-verbinding heeft positieve invloed op uw positie in deze zoekmachines.
  • Google chrome zal vanaf juli niet beveiligde sites markeren. Dit zal wantrouwen oproepen bij de gebruikers van desbetreffende onveilige sites. 
  • Indien uw website persoonsgegevens verwerkt, zal een SSL-certificaat een extra vorm van identiteitsverificatie toevoegen. Zo ziet de bezoeker dat hij naar een veilige website surft. 
SSL certificaat

 Is je website al HTTPS beveiligd?

Zo niet, geen paniek. We helpen jou graag verder!
Of je nu op zoek bent naar betere beveiliging, goede SEO of vertrouwen wil overbrengen naar de bezoeker. Voor iedere website hebben wij een oplossing. Contacteer ons!

/
Veiligheid ook een prioriteit voor jou? Maak hier veilig een afspraak!
Of maak een afspraak online