Blog overzicht

Ondernemers voor een Warm België

We kunnen er niet meer omheen, de coronacrisis raakt alles en iedereen in onze maatschappij, zeker de meest kwetsbare mensen. Wat doen wij om ons steentje bij te dragen om deze crisis toch een heel klein beetje draagbaarder te maken.

Inzamelactie voor kinderen van kansarme gezinnen

Wat kunnen we doen om écht te helpen?

We kennen allemaal de maatregelen die de overheid ons heeft opgelegd en passen deze ook massaal toe. Zo hebben we ongetwijfeld allemaal ondertussen een verrimpelde huid van het vele handen wassen en blijven we allemaal braaf 'in ons kot'. Ook ons team heeft deze regels streng opgevolgd door vanaf dag 1 allemaal van thuis uit te werken. Uiteraard hebben we getracht om onze klanten zo goed mogelijk te blijven ondersteunen, zeker diegene die het - door de crisis - extra druk hebben zoals zorg instellingen en gemeentes.

Toch vonden we dat niet voldoende en hebben we - op een veilige manier - gebrainstormd over wat we nog meer konden doen. Tot onze medevennoot Mark Lens (Voorzitter Promobutler Infinity Foundation VZW) op de proppen kwam met het idee om laptops in te zamelen voor kinderen van kansarme gezinnen van het basisonderwijs. Sinds de uitbraak van het Corona-virus zijn kinderen immers aangewezen op thuisonderwijs. Daarvoor is een computer of tablet echt noodzakelijk. Jammer genoeg heeft niet elk gezin zo’n toestel.

De 'Ondernemers voor een Warm België' zamelen alle laptops in en heeft een team klaar staan om alle laptops terug gebruiksklaar te maken. Novation ondersteunde kosteloos met het ontwerp van een nieuw logo, huisstijl, banners en brochure om deze actie op een mooie manier met de buitenwereld te delen. Ook bouwden wij graag mee aan de website, maakten we een koppeling op maat met jotform en leveren we onze oude laptops in. Op die manier hopen wij ons steentje bij te dragen om de crisis ook voor deze mensen een beetje draagbaarder te maken.

Voel jij je ook geroepen om dit project mee te steunen? Dan kan je hier doneren om jouw oude laptops in te leveren.

Ondernemers voor een Warm België'
/
Nog vragen of wens je meer informatie? Neem hier contact met ons op!
Of maak een afspraak online