Blog overzicht

Anysurfer label behalen

Novation is het enige Limburgs bedrijf in de lijst van erkende websitebouwers voor het behalen van een Anysurfer label. Maar wat wil dit nu concreet zeggen?

Anysurfer certified partner

Wat is een Anysurfer label?

Het anysurfer label is een kwaliteitslabel dat je voor je website kan behalen om aan te tonen dat je website volledig toegankelijk is voor blinden en slechtzienden. Vele overheidswebsites dienen verplicht dit label te behalen om zo de dienstverlening aan iedereen te kunnen garanderen. Zo hielpen wij onze klant OPZC Rekem met het behalen van dit label

Anysurfer label behalen

Hoe kan je dit label behalen?

Allereerst dien je ervoor te zorgen dat je website zowel technisch als inhoudelijk aan alle vereisten voldoet, opdat ook blinden of slechtzienden makkelijk hun weg kunnen vinden op je website. Het technische aspect hiervan ligt volledig in handen van de ontwikkelaar van uw website. Dit houdt onderander in dat de bezoeker enkel met behulp van zijn toetsenbord de site moet kunnen raadplegen Daarnaast dient ook het inhoudelijke aspect in orde te zijn.  Zo dien je bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat elke foto voorzien is van een omschrijvende tekst zodat het programma dat de website leest voor een blinde of slechtziende ook kan aangeven wat er op die foto staat. De volledige lijst van vereisten kan je terugvinden op de website van Anysurfer.

Nadat de website geoptimaliseerd werd, kan je een screening aanvragen. Na een eerste screening krijg je een volledig rapport terug en kan je - afhankelijk van de resultaten - een 2de screening aanvragen. Zodra het volledige rapport in orde is, krijg je het label toegekend en mag je het gebruiken op je website. Meer informatie over hoe je het label kan behalen kan je ook terugvinden op de website van Anysurfer.

Novation heeft als enig Limburgs webbureau een erkend AnySurfer website bouwer. Ons team van developers heeft hiervoor de nodige cursussen en opleidingen genoten. 

Heeft u verdere vragen omtrent dit onderwerp, of wenst u ook een website met het AnySurfer label? Neem dan contact met ons op.

/
Wil je ook een toegankelijke website? Maak hier een online afspraak.
Of maak een afspraak online