Vragen? Bel ons

BAJ Beton

Website & webapplicatie voor betonspecialist uit Limburg

Webapplicatie Limburg

Offertemodule voor BAJ beton uit Limburg

Onze diensten voor BAJ Beton
Webdesign Webdevelopment
Web-
applicaties

Novation maakte voor BAJ beton uit Limburg niet enkel de nieuwe website, maar ook een webapplicatie waarmee klanten een prijs op maat kunnen laten berekenen alvorens een bestelling te plaatsen. Het samenstellen en optioneel leveren of plaatsen van een schutting brengt heel wat werk met zich mee. Het genereren van een gedetailleerde offerte op maat is dus ook niet eenvoudig. Hoe gingen we te werk om deze webapplicatie tot een goede einde te brengen?

Stap 1 : voorbereiding

Een goede voorbereiding is alles. Wij organiseerde daarom eerst een meeting met de klant en alle betrokken teamleden. Tijdens deze meeting deed de klant ons grondig uit de doeken welke stappen en variabelen nodig zijn om tot een accurate prijsberekening van een betonschutting te komen. Wij hadden ook een gesprek met de mensen van Odoo, het CRM en ERP pakket waarmee wij een koppeling mochten voorzien.

Stap 2 : wireframes / functionele analyse

Na het gesprek met de klant maakte wij de wireframes en functionele analyse, zodat alle functionaliteit glashelder werd voor alle partijen. Vermits dit een van de belangrijkste fases is voor het project, werden er meerdere revisies geleverd en werd elke revisie grondig besproken met de klant.

Stap 3 : designs

Om nog een betere grafische voorstelling te krijgen en ook de laatste tweaks te bespreken alvorens te starten met het technische werk, maakte wij een ontwerp voor elke stap in het berekeningsproces.

Stap 4 : ontwikkeling

Dankzij voorgaande stappen waren er geen onduidelijkheden meer en kon er begonnen worden aan de ontwikkeling. Ook tijdens de ontwikkeling stonden wij in nauw contact met de klant.

Stap 5 : testen / finetuning

Zodra we klaar waren met de ontwikkeling, werd de tool grondig getest door onszelf en de klant zodat de laatste bugs feilloos werden verwerkt.

Conclusie :

Dankzij een heldere communicatie tussen Novation en de klant en een grote betrokkenheid van beide partijen realiseerde wij een handige prijsberekeningsmodule, waarmee de eindklant een gedetailleerde prijs kan berekenen alvorens een bestelling te plaatsen.

Ook voor BAJ beton werd deze tool een succes, vermits men hierdoor veel tijd en werk kan uitsparen. Dit succes resulteerde in een verdere samenwerking waardoor wij niet enkel de offertemodule mochten maken voor hun betonschuttingen maar ook voor hun nieuwe aanbod aan houtschuttingen.

BAJ Beton
Relevante
projecten
Assurbike
Webapplicaties

Assurbike

Als een van de eerste fietsverzekeraars in België biedt Assurbike online fietsverzekeringen aan. Via een op maat gemaakte webapplicatie kan je makkelijk prijzen van de verschillende maatschappijen vergelijken.

Lees meer
Werknemer wordt overnemer
Webapplicaties

Werknemer wordt overnemer

Is jouw bedrijf klaar om over te dragen aan de werknemers? Doe de scan en ontdek hoe jij je bedrijf het best voorbereidt.

Lees meer