Vragen? Bel ons

Bedrijfsprocessen digitaliseren om ook tijdens een crisis overeind te blijven.

Je bedrijfsprocessen digitaliseren en automatiseren is altijd een goed idee, maar zeker tijdens een crisis kan het soms het verschil maken. Op basis van bestaande referenties en succesverhalen tonen wij graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Digitale transformatie

Is je bedrijf voldoende online aanwezig?

De corona crisis treft ons allemaal hard, in ons hart, maar ook in onze portefeuille. Klanten betalen minder snel omdat ze zelf moeten zien te overleven, medewerkers moeten van thuis uit werken en zijn daardoor niet even rendabel, er worden minder bestellingen geplaatst of bestaande bestellingen worden geannuleerd, enz... Bedrijfsleiders moeten meer dan ooit creatief uit de hoek komen en hun bedrijf evalueren om het hoofd boven water te houden. Een eerste vraag die je je kan stellen is : "Is mijn bedrijf voldoende online aanwezig?" m.a.w. heb ik een gebruiksvriendelijke website of webshop die goed vindbaar is in search engines en profileer ik mijn bedrijf voldoende op sociale media? Zoniet, dan is het nu het moment om hier verandering in te brengen. Of je fysieke winkel nu moet sluiten door de strenge maatregelen of niet : je online winkel blijft altijd open.

Webapplicatie op maat

Webapplicatie op maat om je bedrijfsprocessen te digitaliseren en automatiseren

Doordat velen van ons van thuis uit moeten werken, zetten bedrijven meer dan ooit in op bestaande software oplossingen om medewerkers ook van thuis uit vlot te laten samenwerken. Sommige bedrijven gaan echter nog een stapje verder en nemen nu de tijd om na te denken over welke interne bedrijfsprocessen geoptimaliseerd zouden kunnen worden en hoe zij het internet kunnen gebruiken om hun bedrijf - ook wanneer je niet fysiek kan samenwerken - draaiende te kunnen houden. Hoe kunnen zij bijvoorbeeld hun klanten in staat stellen om complexe bestellingen op maat ook van thuis uit te laten plaatsen? Hoe kunnen zij medewerkers in staat stellen om ook van thuis uit complexe bestellingen te verwerken of hun specifieke taak binnen een bedrijfsproces uit te voeren?

Novation helpt klanten al jaren met méér dan enkel het bouwen van een informatieve website. Denk maar aan de webapplicatie op maat die we bouwden voor BAJ Beton, waarmee klanten eenvoudig online een prijs op maat kunnen berekenen voor hun schutting, zonder dat er hiervoor fysiek of telefonisch contact nodig is. Dit legt de stap naar het plaatsen van een effectieve bestelling zeer laag en bespaart BAJ Beton de maandelijkse kosten van een verkoper of administratief bediende.

"Voor ons is het ook zeker een belangrijke aanwinst / schakel binnen ons verkoop proces geweest omdat mensen zélf thuis, snel en eenvoudig hun offerte kunnen berekenen, alsook wijzelf in hetzelfde systeem werken. In deze tijden van Corona is dat natuurlijk een zeer grote troef, en gemak voor ons als bedrijf."
Bram Awouters - BAJ Beton

Bekijk de offertemodule van BAJ Beton

Nog een goed voorbeeld is de webapplicatie die we bouwden voor ProScan. Dankzij deze tool werd hun bestel- en verwerkingsproces geautomatiseerd. Medewerkers en vaste klanten kunnen snel en eenvoudig complexe bestellingen aanmaken en verwerken. Hierdoor werd de foutmarge bij het plaatsen van een bestelling verlaagd en kunnen zij besparen op administratieve kosten.

Bekijk de bestelmodule van ProScan

Investeren in digitalisatie

Maar je hoort het al : ondanks de besparingen die je als ondernemer op termijn krijgt, is er een investering vereist voor het digitaliseren van je bedrijfsprocessen. Designers en ontwikkelaars moeten zich immers helemaal verdiepen in jouw bedrijfsprocessen om samen met jou de perfecte oplossing uit te werken. Afhankelijk van de situatie kan deze kost echter reeds terug verdiend zijn in enkele maanden. Gelukkig blijft de overheid ook niet bij de pakken zitten en zien zij in hoe hoog de nood is om bedrijven te helpen met hun digitalisering. Zo kan je vanaf 1 september subsidies aanvragen voor het realiseren van jouw digitale transformatieproject.

Wil je graag jouw digitale transformatieproject met ons bespreken, of wil je meer info omtrent de subsidies? Neem dan gerust contact met ons op.

digitale transformatieprojec success