Proscan website

ProScan tandprotheses - digitaliseer en automatiseer complexe bestelprocessen

Bedrijfsprocessen automatiseren voor een hoger rendement

Digitaal platform voor tandarts, implantoloog, tandprotheticus of labomedewerker

Klant
ProScan
Categorie
Webapplicatie

Heb je je bedrijf al eens grondig onder de loep genomen om te analyseren welke complexe, veel voorkomende en arbeidsintensieve processen er momenteel draaien binnen je bedrijf? Heb je er al eens over nagedacht hoeveel het je zou besparen als je deze processen - al dan niet deels - zou digitaliseren en automatiseren?

Onze klant 'Pro Scan' deed dit wel en kwam tot de conclusie dat hun bestelproces veel tijd in beslag nam en - doordat elke bestelling manueel aangemaakt en verwerkt moest worden - ook foutgevoelig was. Een webshop is de oplossing zou je denken? Maar hun bestelproces gaat veel verder dan een eenvoudige webshop, vermits elk product dat zij produceren 100% op maat gemaakt wordt. Pro Scan is immers een bedrijf uit Zonhoven dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van tandprotheses op maat.

Wil je zien hoe eenvoudig het aanmaken en verwerken van een bestelling is geworden? Bekijk dan zeker even onderstaande video :

Wat was de vraag van de klant en hoe gingen we hierop in?

Zoals hierboven reeds aangehaald, was de vraag van de klant om hun bestelproces te automatiseren. Echter om een proces te automatiseren, moet je zeer gedetailleerd weten wat dit proces precies inhoudt. Wij organiseerde daarom samen met de klant, onze PM en de technisch teamlead verschillende gesprekken waarop we allereerst hun bestelproces indeelden in verschillende stappen :

Stap 1 : Een bestelling begint steeds met het kiezen van een categorie waartoe je product behoord. Iets wat bij vele eenvoudige webshops ook het geval is.

Stap 2 : Afhankelijk van de gekozen categorie, krijg je een lijst van specifieke vragen voorgeschoteld, omtrent het ontwerp van de prothese die je wenst.

Stap 3 : Dit is de belangrijkste en meest complexe stap uit het bestelproces : Voor welke tanden moet de prothese voorzien worden? Bestaat de prothese uit enkel losse elementen of zijn er - afhankelijk van de categorie die je in stap 1 kiest - elementen die met elkaar verbonden moeten worden door bijvoorbeeld een baar? welke tanden bevatten implantaten? Welke schroef moet er voor welk implantaat voorzien worden? enz... Om deze stap te realiseren, bouwden wij een tooth selector op maat en een admin systeem waarmee al hun losse producten kunnen worden geïmporteerd en vervolgens geselecteerd.

Proscan calculator


Stap 4 : Upload de bestanden die je wenst te laten verwerken en geef aan of je gebruik wenst te maken van een koerierdienst.

Stap 5 : Voeg extra producten toe aan je bestelling of bevestig je bestelling.

Resultaat : De klant en Pro Scan ontvangt een bestelbon op maat (PDF). Alle bestanden worden verder geplaatst op de servers van Pro Scan en er werd een externe koppeling gemaakt met een van hun leveranciers en met Navision zodat de bestelling verder volledig automatisch verwerkt kan worden.

Opvolging : Daar stopt het echter niet, Pro Scan kan vervolgens via de tool communiceren met de klant, door een voorontwerp up te loaden, statuswijzigingen door te voeren of privé berichten te sturen. Elke stap wordt ook gelogd : van het aanmaken van de bestelling, statuswijzigingen, enz... tot het verzenden van de bestelling.

Wat zijn de grote voordelen voor de klant?

Als je op dergelijke manier administratief uitdagende taken gaat automatiseren is het grote voordeel dat je als bedrijf enorm kunt besparen en dus een hoger rendement behalen. Bovendien is deze aanpak minder gevoelig voor menselijke fouten, wat resulteert in een grotere klanttevredenheid. Daarnaast kan je - ook als je bedrijf tijdelijk over minder werkkrachten beschikt - alsnog de continuïteit blijven garanderen.

Zoek jij een sterke partner om ook jouw bedrijfsprocessen te digitaliseren en automatiseren? Neem dan gerust contact met ons op.
 

Technologieën en integraties

Wil je graag jouw digitaal transformatieproject met ons bespreken?

Boek online een afspraak
Proscan automatisatie
Volgend project