Blog overzicht

Onze collega-stagiaire Leen aan het woord

Op 13 Augustus 2018 startte ik mijn eerste deel van mijn stage bij Novation. 3 weken mocht ik meelopen als Front-end developster in hun bedrijf op C-Mine in Genk. In deze blog leg ik even uit waarom ik graag een stageplaats wou bij Novation. 

Stagiaire Leen aan het woord

Eerst en vooral: Drupal!

Drupal is een cms systeem van Belgische makelij en behoort tot de beste open source CMS platforms ter wereld. Samen met vele andere developers verspreid over de hele wereld maak je deel uit van de sterke Drupal community.
Novation werkt al meer als 10 jaar met Drupal, vraagt de klant een functionaliteit die nog niet bestaat? Geen probleem, dan ontwikkelen ze hier een op maat gemaakte module naar de wensen van de klant!

Zenuwen voor 1ste stagedag

Terug naar mijn eerste grote dag stage, het bange “1-september-gevoel” dat me bekroop, verdween binnen de eerste 10 minuten: “Je bent hier om te leren, niet twijfelen om vragen te stellen”.
Ik kreeg mijn eigen project toegewezen: een onepager met de nodige features die je verwacht in een website. Tijdens mijn eerste stage-dag maakte ik ook meteen kennis met het systeem en de manier van werken binnen Novation.

De collega’s legden me de basis uit van hun zelf ontwikkelde systeem om websites te deployen, er werd me geleerd hoe met de command line te werken en ik maakte kennis met een grid-systeem waar ik nog nooit eerder mee in aanraking kwam. Kortom: Ik had op de eerste dag stage al veel bijgeleerd waarvan ik op school zelfs nog niet gehoord had, toen wist ik: Hier zit ik goed!

Novation pool

Novation-team 

Ik heb reeds vele jaren voor verschillende bedrijven gewerkt en ben nog nooit in zo een sterk en hecht team terecht gekomen. Hoe ze samenwerken, elkaar helpen en informeren maar ook belangrijk: fun hebben tijdens bijvoorbeeld de middagpauze kan echt een voorbeeld zijn voor vele bedrijven. Een spelletje pool, FIFA  of Mario Kart tijdens de middagpauze is geen uitzondering. Ideaal om de gedachten even te verzetten.

Eindresultaat

In de loop van mijn eerste stageperiode werkte ik continu aan de onepager met als resultaat dat deze na 3 weken online geplaatst kon worden. Een resultaat waar ik zelf trots op ben en met veel fierheid heb kunnen voorstellen op de terugkomdag van school.

Leen stage - teambuilding

Teambuilding 

Ik had het geluk dat de zomerse teambuilding in mijn stageperiode viel. We gingen samen barbecueën aan een visvijver (goed voorzien van de nodige spijs en drank). Hier bleek ook weer dat de sfeer in het team echt helemaal goed zit!

To be continued…

Met spijt in het hart sloot ik mijn stageperiode bij Novation af om opnieuw aan de lessen te beginnen. Ik ben erg dankbaar voor de goede begeleiding en hulp die ik heb gekregen van alle collega’s en zie hen graag terug in november voor mijn volgende stageperiode. 

/
Maak hier een afspraak en maak ook kennis met ons team!
Of maak een afspraak online