Connecterra

Connecterra - een interactief wandelavontuur

Dankzij een gloednieuwe app en videowand beleven de jaarlijks 50.000 bezoekers van Connecterra in Maasmechelen vanaf nu een interactief wandelavontuur op de voormalige mijnsite.

Een gloednieuwe app en videowand op de voormalige mijnsite

Klant
RLKM
Categorie
Mobiele app

Dankzij een gloednieuwe app beleven de jaarlijks 50.000 bezoekers van Connecterra in Maasmechelen vanaf nu een interactief wandelavontuur op de voormalige mijnsite. Tijdens de belevingswandeling kun je deelnemen aan een meerkeuzequiz waarbij je de vragen beantwoordt door naar de juiste boomstronk te lopen. Wanneer je langs de banken wandelt verschijnt er automatisch boeiende info in de app.

Connecterra in Maasmechelen is dé hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Alles speelt zich af op de vroegere mijnsite, met de mijnterril letterlijk en figuurlijk als hoogtepunt. Het prachtige natuurdomein loopt verder naar het grondgebied van het nabijgelegen Maasmechelen en Dilsen-Stokkem.

Connecterra telde al langer verschillende wandellussen. De Connecterra app voegt hier nog een extra dimensie aan toe. Met de app stapt Connecterra resoluut in de wereld van de digitale en interactieve familie-avonturen. Succes verzekerd!

Interactieve start

Al bij de start van je wandeling op Connecterra gaan we de interactieve weg op. Een grote videowand met mooie beelden van het Nationaal Park Hoge Kempen verwelkomt de bezoekers. Raak de ‘touchbuttons’ onderaan aan en je krijgt unieke beelden van de gekozen toegangspoort. Alle quotes van bezoekers die via het digitale gastenboek in de app worden verzameld worden geïntegreerd in de videowand. Je bent nu helemaal opgewarmd om de interactieve wandeling via de app te starten.   

Drie extra’s via de app

Naast allerlei informatie over Connecterra nu en in het verleden, biedt de app drie innovatieve extra’s in vergelijking met de gewone wandelingen.

1. Een quiz: kies de juiste boomstam.
Wanneer je aan de oostelijke voet van de ‘lange terril’ staat , dan kan je via de app deelnemen aan een meerkeuzequiz. Hier tref je een tafel met drie boomstamschijven: A, B en C. Bij elke vraag loop je naar de boomstam met het juiste antwoord. Dankzij de ingebouwde iBeacons (Bluetooth sensor) weet de app of je de vraag juist hebt beantwoord.

2. Kompas: verken de omgeving op de mijnterril.
Op de top van de lange terril heb je een prachtig zicht over de wijde omgeving. Op deze top staan twee totems die het kompas op je smartphone activeren. Vervolgens kun je met je smartphone ronddraaien en de omgeving verkennen. Je krijgt meteen alle informatie over de ‘hotspots’ die je voor je ziet liggen.

3. Sleutelfiguren vertellen je tips en weetjes
Tijdens je wandeling passeer je langs een aantal rustplekken met tafels en banken. Wanneer je hier langskomt, verschijnen er in de app automatisch weetjes en boeiende info, verteld door een parkwachter, onderzoeker, ranger, beheerder, ....   

Een interactief avontuur zonder selfie bestaat in onze digitale samenleving uiteraard niet. Maak een selfie via de app en verstuur een digitale postkaart met ‘Groetjes uit Connecterra’ naar al je vrienden via social media.

Wil je graag jouw digitaal transformatieproject met ons bespreken?

Boek online een afspraak
Een interactief wandelavontuur
Volgend project