toegankelijke website symfoon

Symfoon - Vlaams blinden- en slechtziendenplatform

Drupal website dat volledig toegankelijk en beheerd wordt door blinden en slechtzienden.

Feweb 'Champ of the year' winnaar voor Accessibility

Klant
Symfoon
Categorie
Website

Symfoon is een volledig toegankelijke Drupal website dat beheerd wordt door blinden

Deze website werd bekroond met de Feweb 'Accessibility Champ of the year' award. Een mooie bevestiging dat we moeten blijven inzetten op toegankelijkheid voor iedereen!

Novation staat als enige Limburgse firma in de lijst van door Anysurfer erkende website bouwers en specialiseert zich dus in het bouwen van websites die toegankelijk zijn voor alle bezoekers, ook voor mensen met een beperking. We hadden al een hele reeks websites in ons portfolio staan die geoptimaliseerd zijn op toegankelijkheid, maar deze website ging toch nog een stapje verder. Vermits de organisatie 'Symfoon' grotendeels bestaat uit mensen met een visuele beperking, mocht niet enkel de website, maar ook het CMS systeem achter de website geoptimaliseerd worden. Wij installeerde en optimaliseerde daarom op maat van deze klant het Drupal backend theme Claro. Hierdoor kunnen ook blinden of slechtzienden, die doorgaans een screenreader gebruiken, correct het CMS gebruiken en inhoud toevoegen op de website.

Naast het bewerken van pagina's zoals de homepage of de contact pagina, kan men via het CMS ook nieuws, activiteiten, publicaties of adviezen toevoegen. Al deze pagina's kunnen op de website gevonden worden aan de hand van een uitgebreide zoekfunctie, waarmee men o.a. resultaten kan filteren op basis van provincie, type, thema en regio.

De website werd gebouwd in de nieuwste versie van Drupal, namelijk Drupal 9 waardoor deze klaar is voor de toekomst!

Wenst u ook een toegankelijke website of wenst u advies over hoe u uw website toegankelijk kan maken voor mensen met een beperking, neem dan zeker contact met ons op.

Wil je graag jouw digitaal transformatieproject met ons bespreken?

Boek online een afspraak
Volgend project