Blog overzicht

Drupal koppeling met UiTinVlaanderen

Een tijdje geleden woonden wij een conferentie bij van Publiq (Cultuurnet Vlaanderen). De conferentie genaamd "building a full-flavored event site in 5 minutes" leert ons alles over de nieuwe mogelijkheden om een snelle en eenvoudige koppeling te maken met de Uitdatabank.

Drupal koppeling met UiTinVlaanderen

Uw activiteiten altijd uptodate

Het logo van "Uit in Vlaanderen" heeft elke Vlaming al ergens wel eens gezien. Heel wat gemeente websites voorzien vandaag reeds een koppeling met de Uitdatabank. Met deze uitdatabank kunnen gemeentes en lokale verenigingen al hun toekomstige events beheren. Publiq (Cultuurnet Vlaanderen) biedt al zeer lang een API aan, waarmee je als websitebouwer kan inpluggen op de Uitdatabank, maar wat nieuw is, is dat er nu ook geavanceerde Drupal modules zijn uitgebracht. Met deze Drupal modules kan je nog meer uit de Uitdatabank halen en kan je nog sneller een koppeling hiermee tot stand brengen.

UiTdatabank levert informatie aan UiTinvlaanderen, websites van steden en gemeenten, thema-agenda's, gedrukte bladen en mobiele apps.

Novation had reeds ervaring met het koppelen van een website met de Uitdatabank, maar weet nu ook meer over wat de beste manier is om een koppeling te maken op maat met een Drupal website. Wil je zelf meer te weet komen over hoe je zo een koppeling te stand brengt, dan kan je op onderstaande link de volledige presentatie terugvinden.

Presentatie openen

Uitdatabank presentatie

 

/
Nood aan een website met een koppeling? Maak hier een afspraak!
Of maak een afspraak online