Blog overzicht

Drupal voor webdesigners

Drupal is een CMS-systeem waarin steeds meer en meer websites gemaakt worden, niet enkel bij Novation maar ook wereldwijd. Hoe komt het dat dit CMS-systeem zo populair is? En zal dit CMS over tien jaar nog even populair zijn? Wij geloven van wel! Tien redenen waarom wij de overlevingskansen van Drupal zo hoog inschatten.

Drupal webdesigners

Waarom Drupal?

Als ervaren websitebouwers wilt Novation steeds de beste kwaliteit aanbieden. Niet enkel wat betreft het grafische, maar ook het achterliggende systeem waar onze websites op draaien. Daarom maken wij gebruik van Drupal.

Drupal is een CMS-systeem waarin steeds meer en meer websites gemaakt worden, niet enkel bij Novation maar ook wereldwijd. Hoe komt het dat dit CMS-systeem zo populair is? En zal dit CMS over tien jaar nog even populair zijn? Wij geloven van wel! 

Bekijk onze Drupal realisaties

Drupal ontwikkeling

9 voordelen van het Drupal CMS

1. Open source

Als websitebouwers worden wij niet graag aan banden gelegd. Zowel onze designers als onze ontwikkelaars willen graag een CMS-systeem dat reeds veel functies bevat, maar ook de mogelijkheid biedt om zelf functies bij te schrijven.

2. Zeer veel functies

Drupal biedt standaard verscheidene functies aan, maar toch kan je zeer snel uitbreiden met duizenden modules die reeds beschikbaar zijn. 

3. Je staat er niet alleen voor

Drupal wordt in leven gehouden door het bedrijf Acquia en door een zeer grote community van ontwikkelaars. Voor een ontwikkelaar heeft dit als groot voordeel dat je “niet alleen” staat indien er zich een probleem voordoet. Als je een probleem hebt, of je wenst een nieuwe module aan te maken, dan is de kans erg groot dat dit probleem of deze module door de community reeds behandeld is.

4. Meer HTML, minder PHP

Een front-end-developer heeft vooral kennis van HTML, CSS en Javascript, maar zijn kennis PHP is doorgaans vrij beperkt. Drupal is een CMS-systeem dat in PHP geschreven is en waarmee de meeste front-end-developers zeer snel kunnen werken. Een front-end-developer kan dus met een beetje Drupal-kennis zeer snel dynamische websites maken zonder dat hierbij PHP-kennis vereist is.

5. Structurele flexibiliteit

Als PHP-ontwikkelaar is het een sterk pluspunt als je kunt werken in duidelijk gestructureerde code. Drupal is voorzien van een eenvoudig begrijpbare structuur die je in staat stelt om makkelijk functies op maat bij te bouwen.

6. Grafische flexibiliteit

Drupal beschikt over een makkelijk te gebruiken template-engine en over de mogelijkheid om onbeperkt veel verschillende inhoudsstructuren aan te maken. Dit geeft je als ontwerper de mogelijkheid om voor iedere website en voor iedere pagina binnen een website een compleet uniek design te creëren.

7. Krachtig gebruikersbeheer

Drupal biedt je de mogelijkheid om voor iedere gebruiker verschillende machtigingen in te stellen. Dit heeft ook als voordeel dat je minder ervaren gebruikers kan afschermen van meer complexe instellingen.

8. Makkelijk overdraagbaar

Doordat er een grote community achter Drupal zit en er ook in België steeds meer ontwikkelaars voor Drupal kiezen, ben je als bedrijf niet afhankelijk van één bedrijf om je website te beheren. Vooral voor grote firma's is dit een zeer sterk punt.

9. Toekomstgericht

Drupal is een project dat al meer dan tien jaar bestaat. In tegenstelling tot zeer veel andere webprojecten wordt Drupal nog steeds dagelijks onderhouden. Het ziet er immers niet naar uit dat dit snel zal stoppen.
Acquia werkt nauw samen met de Drupal-community om te voldoen aan de vraag van gebruikers zodat iedere nieuwe update een grote meerwaarde heeft.

/
Is een Drupal website wat je zoekt? Maak dan hier een afspraak!
Of maak een afspraak online